Çatlak Tedavisinde Doğal Yöntemler

Çatlak Tedavisinde Doğal Yöntemler

Çatlak sorunu kimi zaman hamilelikte kimi zamansa ani kilo alıp vermede ortaya çıkabilen bir sorundur. Neredeyse her 3 kadından birinde görülen deri çatlakları, sık sık kilo alıp verme dönemleri ve hamilelik sırasında ortaya çıkıyor. Derinin aniden genişlemesi ve daha sonra daralması ile ortaya çıkar. Pek çok kadının soruna haline gelen çatlakların pek çok tedavi yöntemleri vardır. Çatlak tedavisinde dermatolojik olarak pek çok ürün mevcuttur. Bu ürünlerin çeşitliliği kadar fiyatları da oldukça fazladır. Peki, çatlakları doğal yöntemlerle tedavi etmenin bir yolu yok mudur?

Elbette ki çatlak tedavisinde pek çok tedavi yöntemi mevcuttur. Bunlardan ilki avokado ve limon suyudur. Yarım avokado ve bir miktar limon suyunu karıştırarak çatlak bölgelere uygulamak yeterli olacaktır. Avokadonun yüksek nem verici özelliği ile limonun iyileştirici özelliği birleştiği zaman harika bir çatlak önleyici ürün ortaya çıkmaktadır. Bir başka malzeme ise kahve ve şekerdir. Kahve ve şeker mükemmel bir peeling etkisi yaratarak çatlak olan bölgelerde ki ölü deriyi temizleyerek çatlak görünümünü azaltmaya yardımcı olacaktır. En etkili yöntemlerden birisi ise aloe vera kürüdür. Bir fincan zeytinyağı, çeyrek fincan aloe vera jeli üç ampul e vitaminini iyice karıştırdıktan sonra çatlak bölgelere düzenli olarak uygulandığında etkisini gösterecektir. Düzenli olarak egzersiz yapmak da çatlak ve selülit görünümünde oldukça etkili olacaktır. Düzenli bacak egzersizi yaptığınız zaman farkı sizlerde göreceksiniz. Bu işlemlerin ortak noktası ise düzenli kullanılması gerektiğidir. Düzenli kullanım sonunda ancak etkisini gösterebilirsiniz.

  • Dermaterapi Yöntemi

Dermaterapi; CE belgeli silindir şeklinde üzerinde 192 adet, son derece ince çelik iğnenin olduğu dermaroller denilen aletle yapılır. Dermaroller çatlakların olduğu alana 6-10 kez yıldız şeklinde uygulanır. Aynı bölgeden defalarca geçildiğinde 1 santimetre karelik alanda 250-300 adet mikrokanal açılır. Bu kanallar deri altına açılan minik kapılar gibi düşünülebilir.

Bu alanlara büyüme faktörleri, biomimetik peptid ve kök hücre ekstreleri ihtiva eden ürünler kolayca uygulanır. Böylece bu ürünlerin derinin üst tabakasını bu mikrokanallardan geçip, orta tabakaya ulaşmaları sağlanmış olur. Dermaroller uygulanması sonrası çatlaklar üstüne tedavi edici ajan uygulanır. Kollajen üretim ve doku yenilenmesi sağlanmaya çalışılır. Mikrokanalların açılması sırasında genellikle kanama söz konusu olmaz ve mikrokanallar 20 dakika içinde kendiliğinden kapanır. Tüm cilt tiplerine uygun olan bu yöntemin uygulanmasından sonra ortaya çıkan kızarıklık genellikle 30dakika ile 2 saat arasında sona erer.

  • Fraksiyonel Lazer Yöntemi

Deri çatlaklarının tedavisinde en yeni yöntemlerden biri fraksiyonel lazerle tedavidir. Bu sistemler cildin hem üst (epidermis) hem de alt tabakasına (dermis) etki eden sistemlerdir. Faraksiyonel lazerlerde lazer ışını aynen bir elekten geçirilen un gibi deri üzerine düşer ve dermise kadar iner. Aralarda sağlam alanlar kalır. Çatlak alanlarında mikroskopik yaralar oluşur ve bu alanlarda yeni kollajen ve epidermis oluşumu meydana gelir. Tüm deri çatlaklarında özellikle beyaz ve deforme olanlarda fraksiyonel lazerle %50 civarında iyileşme sağlanmaktadır. Seanslar 6 hafta arayla uygulanabilir.

  • Karboksiterapi

Hem eski hem de yeni deri çatlaklarının tedavisinde uygulanır. Güvenli bir yöntemdir. Yeni kollajen oluşumunu sağlar, deri kalınlığı artarak, striaların görünümünü düzeltir.

  • Platelet Rich Plasma (PRP) Yöntemi

PRP yönteminde hastada alınan kan örneği standart şartlarda al ve akyuvarlarından ayrılır. Geriye kalan plateletten zengin serum hastanın çatlakları üzerine mezoterapi iğneleri vasıtasıyla enjekte edilir. Böylelikle hastanın kendi serumundaki büyüme faktörleri ile kollajen üretimi ve doku yenilenmesi sağlanmaya çalışılır. Özellikle lazer destekli yapıldığı zaman başarılı sonuç yüzdesi artar. 6 haftada bir 3 seans uygulanır.

  • Pulse DYE Lazer (Boya Lazerleri)

Özellikle yeni oluşmuş kırmızı-mor ¨stria rubra¨ denilen çatlaklarda başarı oranları yüksektir. Pulse lazerler damarlar üzerine etki ederek kızarıklığı ve inflamasyonu azaltırlar. Fakat hasta seçiminde dikkatli olunmalıdır. Çünkü bu lazerlerle yapılan uygulama sonrasında koyu tenli kişilerde postenflamatuar pigmentasyon denilen ¨işlem sonrası lekelenme¨ oluşabilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.