Cilt Bakımında Yapılan Hatalar

Cilt Bakımında Yapılan Hatalar

Cildinizin parlak ve sağlıklı görünmesi için yaptığınız cilt bakım maskeleri yanlış kullanma/uygulama sonucunda cilt lekelerinin oluşmasına neden olabilir. Kozmetik markalarının  çok satış yapan ürünleri olan bakım maskeleri, cildinizin yapısına müsait olmadığında ve yanlış uygulama yapıldığında cilt kanseri gibi büyük sorunlarına yol açabilir. Yüzünüze devamlı maske yapan biriyseniz sık sık yapılmaması gereken hataları tekrarlıyor olabilirsiniz. Bazı şeyleri doğru yapmıyor olabilirsiniz. Cildinizin sağlıklı ve iyi görünmesi için maske yapıyorsanız bazı şeylere dikkat etmemiz gerekir.  Böylece cildinize maske yaparken zarar vermemiş olursunuz. Cilt bakımında yapılan hatalar dönülmesi zor zararlar verebilir.

Cilt Temizliği

İçindekiler

Cildinizin parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayan maske uygularken yüzünüzdeki makyajın tamamını temizlemelisiniz. Cilt derinlemesine temizlenmediğinde maskenin rastgele bir yararı olmayacaktır. En sevdiğiniz maskeyi araştırmayı düşünmeden önce, hijyenik bir cilt oluşturmak için cildinizden tüm makyajı iyice temizlediğinizde güvenilir olun. Zamanınızı, enerjinizi ve paranızı maske için harcıyorsanız öncesinde yüzünüz hazır olmalı. Su, temizliğin en önemli parçası ama yeterli değil. Yüzünüzü suyla yıkamanızda sorun yok. Sorun, cildinizin pH seviyesinin 5.5 olması. Bu oran, oturduğunuz bölgeye ve kullandığınız suyun sertliğine göre 9.5’e kadar çıkabilir. Tonikse cildinizin asit seviyesini normale döndürüp, dengeyi sağlar. Cilt bakımında yapılan hatalardan diğeri de Makyajı temizlemeden uyumak son derecede zararlıdır.  Tüm gün nefes almayan cildinizin tek nefes alacağı zamanda gözeneklerin tıkalı olması, ona yapacağınız en büyük kötülüktür. Dinlenmemiş cilt ertesi gün oldukça mat ve yorgun görünecektir. Her ne olursa olsun yüzünüzü temizleyin. Diyelim ki gerçekten buna haliniz yok, baş ucunuza yerleştireceğiniz bir makyaj temizleme mendili de durumu idare edebilir. Makyaj temizleme mendilleri tam anlamıyla bir temizlik sağlamadığı için, ciltte makyaj kalıntısı bırakır. Tıkalı olan gözenekler nedeniyle nefes alamayan ciltte, bakteri oluşacak ve bu da sivilcelenmeye neden olacaktır. Dolayısı ile cildimiz tam anlamıyla temizlenmelidir. Ayrıca sürekli cilt temizliği cildin doğal dengesini bozar. Cildinizi her aklınıza geldiği zaman değil, gerektiği zaman temizlemelisiniz. Doğal cilt temizliği makalemizi okuyabilirsiniz.

Maske Çeşitliliği

Çok maske yapmanın cilde iyi geleceği düşünülür. Bu felsefe netlikle maskeleme için geçerli değildir, bu yüzden cilde yeterince dinlenmeden önce maske kullanılması tahrişe sebep olabilir. Cilt bakımında yapılan hatalardan biridir. Daimi  maske yapmak deriyi hassaslaştırır. Geceleri cildin kendini yenilemesi için en uygun zaman. Bu zamandan faydalanmak gerekir. Yaşlanma karşıtı bakımlar daha çok gece kullanılır. Her maske her ürün her cilt tipine müsait değildir. İçindeki maddelere bağlı olarak cildinizi olduğundan henüz kuru veya yağlı bir hale getirebilirsiniz. Başkalarının kullandığı onlara iyi gelen maskeler size iyi gelmeyebilir. Sonuçta herkesin cilt tipi farklıdır. İçindeki maddelerin ciltte yaratacağı tesir araştırılmalı ve buna göre uygulanmalıdır.

Cilt Tipine Uygun Maske Seçimi

Bir maske uygulamadan önce cildinizin yapısına müsait hassas, kuru,  yağlı, karma olmasına dikkat edin. Yanlış cilt bakımı zararlıdır. Cildinizin yapısına müsait olmayan maskeler sivilce oluşmasına hem de kalıcı ten lekelerine yol açabilir. Cildinizin özelliklerini ve sorunlarını göz önüne almadan herhangi bir maske kullanmak cildinize yarardan çok ziyan verebilir. Dost tavsiyesi ile maske alıp kullanmayın. Yanlış maske cildinizi tahriş edebilir, kızarıklık veya kaşıntı yapabilir kısaca cildinizi tahrip edebilir. Maskenizi yüzünüzde iki kat  uygulamanızın fayd

cilt-tipine-uygun-maske

Kuru-Ciltler

a sağlayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu alışkanlığınız cildinize, Bilhassa düzenli yapıldığında zarar verebilir. Maskelerde bulunan kimi bileşenler epey kuvvetli olabilir ve cildiniz için ufak dozlarda fayda sağlayabilir. Fazla besleyici, kremsi maskeler veya hassas ciltler için kullanılanlar iyi olabilir, ancak killer veya asitler gibi kuruma özelliklerine sahip püskürtmeli maskeler, cildinizin dengesini kaybettirebilir, cildinizi susuz bırakabilir. Özellikle kil maskesi kullandığınızda yüzünüzü yıkamak için yumuşamasını beklemeyin. Cildinizdeki nemi çeker ve cildi kurutur. Çehre ve göz temizleme ürünü farklı olmamalı fazla hassas ciltlere adapte ürünlerde her iki bölge için aynı ürün kullanılabilir. Pek çoğumuz bakıma vakit ayırma ile sorun yaşadığı için gözünü de yüzünü de aynı ürünle temizlemek ister. Unutmayın ki göz etrafı en hassas bölgelerden biri ve yaşlanma belirtileri en evvel burada başlar. Bazı ciltler yaz ve kış dönemlerinde ayrı ayrı ürünler kullanma

ihtiyacı duyar. 30 yaş öncesindeyse geceleri kesif olmayan krem seçenek olarak düşünülebilir. Cildinize her gün veya aynı günde birden fazla peeling uygulamak cildinizi bozar ve cilt yapısını değiştirebilir. Ayrıca kullandığımız cilt ürünlerini sürekli değil mevsimsel olarak mevsimlere göre değiştirmemiz gerekir. Maskeyi uygularken ellerinizi kullanıyorsanız bir düşünün. Uygulamayı yapmadan evvel ellerinizi yıkadınız mı? Genellikle göz ardı edilen nokta bu. Ellerinizle maskeyi sürerken, ellerinizde bulunan bakteriler yüzünüze, sivilcelerinize, tıkanık gözeneklere ulaştırıyorsunuz. Maske yaparken olası olduğu kadar hijyen koşullarına dikkat edilmesi gerekir. Üzerinde organik yazan ürünlere inanmayın. Organik kullanmak istiyorsanız organik sertifikalı ürünleri tercih etmeye özen gösterin.

Maske Sonrası

Maske sonrası cildinizi ılık su ile yıkadınız. Cildiniz ışıl ışıl, parlak ve yumuşak. Şu anda cildimin nemlendiriciye ihtiyacı yok diye düşünmeyin. Maske sonrası bakım önemlidir. Maskenizi Müsait tonik ve nemlendirici ile takipte olmanız gerekir. Nemlendirici kullanmak bütün cilt tipleri için geçerlidir. Maskeler cildinizdeki gerekli olan nemin azalmasını sağlayabilir. Her maske sonrasında nemlendirici uygulamayı ihmal etmeyin. Cildiniz nemlendiriciyi belili miktarda kabul eder. O yüzden bol bol sürmeye gerek yok. Uygun miktarda sürülmelidir. Cildiniz yağlıysa bile nemlenmeye ihtiyacı olabilir. bunu göz ardı etmeyin.

Makyaj Malzemeleri Temizliği

Makyaj fırçanızı veya diğer ürünlerinizi sadece kendiniz kullandığınız için temizliğine özen göstermemek büyük hatadır. Uzun süre yıkanmayan makyaj fırçaları tam bir bakteri yuvasına dönüşür. Bu da özenle baktığınız cildinizi, gözeneklere yerleşmek için can atan bakterilere karşı savunmasız bırakır. Makyaj fırçanızdan kiri ve bakteriyi arındırmak için, fırçalarınızı haftada bir temizleyici şampuanla yıkayın. Acil durumlar için de, bunun için özel üretilmiş antibakteriyel fırça temizleyicilerle daha hızlı bir çözüm elde edebilirsiniz. Makyaj fırçası nasıl temizlenir yazımızı okuyabilirsiniz.

Raf Ömrü

Genellikle alınan kullanılan kozmetik ürünlerinin son kullanma tarihlerine bakılmaz. Ancak tarihi geçen kozmetik ürünler cildinizde egzama gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Bu yüzden almadan önce raf ömrünün uzun olmasına ve tarihinin yakın olmamasına dikkat etmelisiniz. Raf ömrü sona ermiş bir maskeyi kullanmak yerine hiç kullanmamak cildiniz için daha iyidir. Eğer maskeyi kendiniz hazırladıysanız, ömrü bir hafta kadar olacaktır. Satın aldıysanız kullanım süresi dolmuş bir maske cildinizde reaksiyona girerek zarar verebilir. Peki, maskelerinin geçerliliğini kaybetmeden nasıl kullanabilirsiniz? Onların cilt bakım rejimine düzenli olarak dahil etmek, ürünün kullanım önerilerine bağlı olarak haftalık veya iki haftalık bazda kullanmak iyi bir yoldur.

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Berna dedi ki:

    Çok güzel bir yazı olmuş. Tebrik ederim.

  2. Seyhan dedi ki:

    Herkesin dilinde cilt bakımı yap yaptır. Kutlarım çok bilgilendirici olmuş.

  3. Ceyda dedi ki:

    Çok önemli bilgiler içeriyor. Cilt bakımı yaptıracam diye cildine zarar veren kuaförler çok. Çok haklısınız

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.