Egzama Neden Oluşur

Egzama Neden Oluşur

Egzama, çok eski zamandan günümüze kadar gelen bir rahatsızlıktır. Bir deri hastalığıdır. Deride kaşınma, sulanma, kabuk bağlama gibi belirtiler görülür. Ciltte görülen kaşıntılar, ufak kırmızı kabarcıkların görünmesi egzamanın ilk belirtileridir. Diğer bir deyişle deri iltihaplanması da denilebilir. Hastalığın bir sürü çeşiti vardır. Bu çeşitler yüzünden hekimlar hastalığın cinsine göre doğru ilacı vermekte zorluk çekebilirler.

Egzama Neden Oluşur

Mide, karaciğer, tiroit bezi, böbrekler gibi bazı iç organların normal faaliyetlerinin aksamasının cilde etki etmesi sonucu oluşur. Devamlı öfke, üzüntü, heyecan gibi ruh hallerinden kaynaklı da egzama ortaya çıkabilir. Egzamaya daha fazla, ufak çocuklarda rastlanır. Doğduğu zaman iyi beslenmeyen, yapısına makul besinler alamayan çocuklarda egzama görülür. Yaraların en fazla olduğu bölgeler; baş, yüz ve ellerde olur. Bazı saç boyaları, losyonlar, madeni, plâstik giyim eşyaları da deriyi örseler, basitçe mikropları almasına neden olacaktır. Çeşitli iltihaplar da egzamaya neden olabilir.

Egzama Tedavisi

Kolay teşhis edilebilir bir rahatsızlık olmadığı için, tedavide kullanılacak ilaçlar aksi sonuç doğurabilir. Yaraları ilaç kullanmadan, dıştan tedavi etmek çok yanlıştır ve ağır sonuçlar doğurabilir. Egzama sonucu oluşan mikroplar, vücudu içten etkileyebilir ve farklı rahatsızlıklara yol açar.

Genel olarak, beslenmeye dikkat edilmesi gerekir. Kana fazla kuvvet verici yiyeceklerden kaçınmalı, sindirim sistemini yoracak yiyecekler tüketilmemelidir. H vitamini içeren besinler almak, egzamanın neden olduğu H vitamini eksikliğini giderecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.