Kış İçin Cilt Bakımı Ve Maskesi

Kış İçin Cilt Bakımı Ve Maskesi

Kış İçin Cilt Bakımı

İçindekiler

Kışın el, ayak ve vücut sıcak giysilerle soğuktan korunabilirse de yüzümüz her vakit soğuğa karşı açıktır. Soğuk hava ve rüzgarın yüzümüzü olumsuz etkilememesi için yüzümüzün özel bakıma ihtiyacı var. Kış soğuklarında cildiniz kurur, çatlar ve yıpranır. Hava kirliliğinin de etkisiyle ciltte lekelenmeler ve siyah nokta doğar. Fakat kışın yüz derisinin tek düşmanının rüzgar ve soğuk olduğunu düşünmek hata olur. Sıcak ev ortamından dışarı çıkınca uğradığımız sıcaklık değişimi de cildimiz için zararı olandır. Ayrıca evi ısıtırken havanın kuruması da cilt üzerinde zararlı tesir faktörü olarak kabul edilir. Soğuk ve rüzgarlı hava cildin kurumasına yol açarken, kapalı mekanlardaki kirli hava ise cildin gözeneklerini kapatarak, nefes almasını engelliyor. Kuru hava, klimalar ve kaloriferle ısınan kapalı ortamlar, kalın, yünlü, bileşik giysiler ve cilt temizliğinin yaz aylarından seyrek yapılması cildi daha fazla olumsuz etkiler.

Kışın cilt kuruyarak, nemini yitirir. Kış soğukları minimum güneş ışınları kadar tehlikeli olabilir.

Derimizin hava ile temas eden açık bölgeleri (yüz, eller) kışın kurumakta, kızarmakta, hassaslaşarak çatlayabilmektedir.

Kış aylarında deriyi etkileyen en önemli faktörler soğuk hava, kuru hava, klimalar ve kaloriferle ısınan kapalı ortamlar, çaşama kirliliği, kalın, yünlü, bileşik giysiler ve cilt temizliğinin (banyo, yıkama) yaz aylarından daha seyrek yapılmasıdır.

Derimizin hava ile temas eden açık bölgeleri (yüz, eller) kışın kurumakta, kızarmakta, hassaslaşarak çatlayabilmektedir. Alerjik kişilerde yünlü, bileşik, deri giysilere karşı kontakt dermatitler kış aylarında daha sık görülmektedir.

Deri Bakımında İzlenebilecek On Adım;

  1. Temizlik: Yüz ve bedenimize, kurumaya engel olmak amacıyla kremli yada yağlı sabun ve jeller kullanılmalıdır.
  2. Nemlendirme: Yüz ve vücut deri tipine uygun nemlendiriciler (gliserin, vazelin, üre, laktik asit, hyaluronik asit içerenler) her banyodan sonrasında uygulanmalı ve kuruluğa engel olunacak şekilde nemlendiriciler daha sık sürülmelidir.
  3. Peeling: Kışın deri tipine göre sıklığı ayarlanarak glikolik asit, retinoik asit yada salisilik asit içeren jel, krem veya maskelerle derinin ölü tabakası yenilenmesi kesinlikle sağlanmalıdır.
  4. Güneş koruması: Kış aylarında da güneş koruması devam ettirilmelidir. Özellikle karda(yansıma sebebiyle), yüksek yerlerde güneşin etkisi artmaktadır. Yağmurlu havalarda bile güneş açtığında ışığa duyarlı ciltler en az SPF: 15 – 30 arası sprey, krem veya losyon formlarındaki koruyuculardan kullanmalıdırlar.
  5. Anti – aging: Retinoik asit, glikolik asit, askorbik asit ve peptidler, krem, serum, maske şeklinde uygulanmalı; sistemik olarak antioksidan vb. Lüzumlu maddeler kapsül yada tablet formlarında alınmalıdır.
  6. El bakımı: Soğuk havalarda gliserin, vazelin, lanolin içeren el kremleri daha sık uygulanmalı, el sabunları kremli yada yağlı olmalı, eldiven kullanılmalıdır.
  7. Ayak bakımı: Kış günlerinde kalınca çoraplar, bot, çizme içinde uzun süre kalan ayaklara salisilik asit ve üre içeren krem ve pomadlar düzenli olarak uygulanmalıdır. Ayrıca mantar öldürücü maddelerin sprey, pudra, köpük, krem şeklinde uygulanması, mantar enfeksiyonlarına karşı ayakları korumaktadır.
  8. Saç bakımı: Saçları soğuk hava ve çevre kirliliğinden korumak için yumuşak şampuanlar ve saç kremleri uygulanması, saçları – tırnakları güçlendiren biotin, çinko, demir kullanılması kışın özen gösterilmesi ihtiyaç duyulan bir öteki konudur.
  9. Tırnak bakımı: Tırnaklar da soğuk havalarda daha çok kırılmakta ve incelmektedir. El kremleri, tırnakları korumak için kafi olmamaktadır. Bundan dolayı tırnak koruyucu kremlerin düzenli kullanılmasına dikkat edilmelidir.
  10. Beslenme: Beslenme de deriyi korumak için dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan bir faktördür. A, C, E vitaminleri, çinko, bakır, demir, selenyum alımı yanında zayıflama diyetlerinin abartılmaması ve yağ, karbonhidrat kısıtlamasının dozunda yapılması önemlidir.

    kış cilt bakımı

    kış cilt bakımı

Özellikle yoğun gidişatta çalışıp, güzellik merkezlerine gidemeyecek olanlar için profesyonel bakım alternatifi olarak,

Soğuk kış günleri için evde uygulayabileceğimiz pratik bir bakım maskesi hazırlayabiliriz.

Kış Öncesi Yoğun Nem Maskesi;

Malzemeler;

-Bir adet yumurta

-Bir çay kaşığı organik bal

-Bir çay kaşığı limon

Hazırlanışı ve Uygulaması;

Uygun bir kase içerisine bir adet yumurtayı kırıp, üstüne bir çay kaşığı balı ve bir çay kaşığı taze sıkılmış limonu ilave edip, tahta kaşık ile karıştırın. Cildinize sürün ve kurumasını bekleyin. Ciltte tamamen kuruyan maskeyi ılık su ile temizleyebilirsiniz.

Bal, cildinizi derinlemesine nemlendirirken, yumurta cildinize enerji sağlayacaktır. Limon ise cildinizin pırıl pırıl parlamasına destek sunar. Kullanıcılarımıza organik maske tarifimizi kesinlikle uygulamalarını öneriyoruz.

Kış aylarına cildi hazırlarken su içmenin de çok önemli bulunduğunu unutmayalım.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 4 YORUM
  1. Damla dedi ki:

    Yazdaki gibi kışın da bol bol su içmek gerekir çok ihmal ediyoruz.

  2. Binnaz dedi ki:

    Ben haftada 2 veya 3 kere cilt maskesi yapıyorum. Kış geldiği zaman dikkat etmek gerekir.

  3. Sema dedi ki:

    Her zaman peeling yapamıyorum. Soğukta zaten cildim kuruyor peeling yaparak tahriş etmekten korkuyorum

  4. Sude dedi ki:

    Biraz zor olsada kış için cilt bakımını bal ile yapıyorum

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.