Sakız çiğnemenin sağlığınızı bozan 4 etkisi

Diş bakımına, hazmı kolaylaştırmasına, kilo vermeye yardımcı olmasına vb. birçok faydasını sıralayabileceğimiz, geçmişi oldukça eskiye dayanan …

Sakız çiğnemenin sağlığınızı bozan 4 etkisi

Diş bakımına, hazmı kolaylaştırmasına, kilo vermeye yardımcı olmasına vb. birçok faydasını sıralayabileceğimiz, geçmişi oldukça eskiye dayanan sakızın aşırı çiğnenmesi halinde vücudumuza olumsuz etkileri de mevcut. İşte, dikkatsiz kullanımı halinde sakızın sağlımızı bozan etkileri…

1. Aşırı çiğnemek çene kaslarınızı büyütebilir

Uzmanlar, çok fazla sakız çiğnerseniz, bu alışkanlığın yüz hatlarınızı tahmin edilemeyecek şekilde değiştirebileceğini söylüyor. Ek olarak, çiğneme kaslarının aşırı kullanımı onları aşırı zorlayabilir ve özellikle gençler arasında baş ağrısına neden olabilir.

2. Naneli sakız sizi abur cubur yemeye teşvik edebilir

Atıştırmadan önce düzenli olarak naneli sakız çiğniyorsanız, muhtemelen daha sonra abur cubur yemeyi tercih edersiniz. En azından 2013 yılında yapılan bir araştırmanın gösterdiği şey bu. Bunun nedeni, sakızdaki mentolün meyvemsi tatlara acılık katması ve bazı kişilerin hamburger veya cips gibi sağlıksız ve kolay erişilebilir alternatiflerle sakızın ağızda kalan tadı bastırmaya çalışabilmesidir.

3. Şekersiz sakız şişkinliğe neden olabilir

Bunun olmasının 2 olası nedeni vardır. Her şeyden önce çiğnediğinizde karnınızı şişirebilecek havayı da yutarsınız. İkinci neden ise şekersiz sakız üretiminde yaygın olarak kullanılan şeker alkolleridir. Bu tür tatlandırıcılar sindirilemez olsalar da, sonsuza kadar karnınızda kalmazlar ve bağırsak yolunda yaşayan bakteriler tarafından fermente edildikten sonra bir baloncuğa dönüşebilirler.

4. Yapay tatlandırıcılar bağırsak floranızı değiştirebilir

Şekersiz sakızlar, formda kalmaya çalışan insanlar arasında oldukça popülerdir. Ancak bazı araştırmalar demek böyle sakız yapay tatlandırıcılar içeriyorsa, onun sık tüketimi aslında obeziteden sorumlu bakterilere destek veriyor. Araştırmacılar, bu tür sonuçların bireysel olduğunu ve durumdan duruma değişebileceğini belirtmesine rağmen, bizi içgüdülerimizle gitmeye teşvik ediyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.